Višķu Profesionālās vidusskolas mājas lapa izveidota un uzlabota pateicoties ESF līdzfinansējumam

Kartupeļu degustācija

Pievienots: 30.11.2018 10:11

       Kartupeļu šķirņu izvēle, lielā mērā atkarīga no audzēšanas mērķa – pārtikai vai pārstrādei. Izvēloties šķirnes, piemēram, pārtikas kartupeļu audzēšanai, jāpievērš uzmanība bumbuļu ārējam izskatam, ko noteic mizas gludums, acu dziļums, forma, izturība pret slimībām, vārītu kartupeļu bumbuļu mīkstuma īpašības: garša, miltainībā, tumšošanās.

           To visu jau tradicionālajā kartupeļu degustācijā Malnavas koledža IPĪV Višķi noteica un garšoja degustācijas dalībnieki. Šo pasākumu organizēja V-LA-15 un V-LA-18JG grupas audzēkņi – Daina Sokolovska un Viktors Vasiļjevs.

             Visaugstāko atzīmi ieguva šķirne “Vineta” – 7,0 balles, bet viszemākā bija šķirnei “Bellarosa” – 4,0 balles. Pirmajā trijniekā tikušas šķirnes : “Catania”, “Vineta” un “Solists”

 
                                                                                                                                    Agronomijas skolotāja Zinaīda Vingre